Kvalitet iznad svega

Upotreba profesionalno izrađenih fotografija u veb i ostalim vidovima prezentacije i marketniga jako je poželjna, štaviše, neophodna je. Naime, ukoliko se želite predstaviti javnosti u najboljem svjetlu, kao neko ko se u svakodnevnom radu posvećuje detaljima i razmišlja dugoročno, morate uzeti u obzir objektivnu potrebu za upotrebom kvalitetnih profesionalnih fotografija.

Fotografija

Prednosti upotrebe profesionalnih fotografija

U nastavku ćemo se osvrnuti samo na neke od prednosti upotreba profesionalnih fotografija, kako bismo na najbolji način približili poruku koju ovim putem želimo prenijeti klijentima.

U svakodnevnom poslovanju, ali i u životu, vjerovatno ste čuli ili iskusili da je prvi utisak zapravo presudan, te da se na osnovu istog u svakom daljem upoznavanju i pregovaranju, donosii svaki naredni zaključak. Taj prvi utisak je izuzetno važan i dugo se zadržava u svijesti osobe koja ga je stekla.

Stoga, da bi veb prezentacija u cjelini bila u kvalitativnom smislu uspješna, te ostavljala pozitivan opšti prvi utisak, fotografije kao sastavni dio veb prezentacije moraju biti takođe veoma kvalitetne.

Bilo da je riječ o uslugama koje pružate klijentima, ili, pak, o načinu organizovanja poslovanja unutar Vaše kompanije, posvećenost detaljima je upravo onaj činilac koji Vas u pozitivnom smislu može odvojiti od konkurencije.

Upotrebom profesionalnih fotografija u prezentaciji i marketnigu Vi činite upravo to.

Ozbiljne kompanije generalno imaju detaljno razvijene politike upotrebe marketinških medijskih kampanja za potrebe povećanja obima posla i u konačnici povećanja profita.

Pametno osmišljen sadržaj upotpunjen profesionalnim foto materijalom, ovaj segment poslovnja može apsolitno olakšati, ubrzati i učiniti ga uspješnim.

Mogu li se u poslovne svrhe koristiti fotografije napravljene mobilnim telefonom?

U današnje vrijeme, razvojom tehnologije, fotografije sa mobilnog telefona mogu biti jako kvalitetne, i generalno se mogu koristiti u poslovne svrhe, iako to nije poželjno iz nekoliko razloga.

Dakle, ukoliko za potrebe fotografisanja želite koristiti mobilni telefon, nije dovoljno samo otvoriti aplikaciju kamere na telefonu i pritisnuti okidač. Da bi fotografija, uslovno rečeno, uspjela, neophodno je pravilno postaviti kadar, kontrolisati nivo osvjetljenja, balans bijele boje, otvor blende, stabilizaciju slike i druge važne parametre, uključujući i postprodukcijsku obradu.

Pojedini vrhunski mobilni telefoni pružaju mogućnost kontrole gotovo svih gorenavedenih parametara (iako i za to morate biti profesionalac i znati šta radite), ali su isti jako limitirani iz razloga izuzetno male veličine senzora na mobilnim telefonskim uređajima.

Stoga, kvalitetne fotografije nastale mobilnim telefonima mogu biti iskorišćene (i najčešće jesu) isključivo za potrebe vođena stranica na društvenim mrežama, dok se za potrebe izrade kvalitetnih veb prezentacija ipak preferira profesionalno izrađen foto materijal.

 

Dobri primjeri

U nastavku pogledajte nekoliko dobrih primjera upotrebe profesionalnih fotografija u veb prezentacijama, i razmislite kakav utisak iste na Vas ostavljaju,

Loši primjeri

Takođe, pogledajte i primjere loših rješenja nastalih najčešće legitimnom potrebom za smanjenjem ukupnih troškova izrade veb prezentacije ili nerazumijevanjem odnosno pukom neizanteresovanošću klijenata.

U najvećem broju slučajeva, u pitanju su fotografije koje, prije svega, imaju nepravilnu kompoziciju, a pored toga često su praćene nedovoljnom osvijetljenošću kadra, nedostatkom oštrine i/ili zamućenjima jednog dijela ili pak čitave fotografije i sl.

Umjesto zaključka

Na osnovu svega navedenog, te ukoliko prepoznate potrebu za izradom i upotrebom profesionalnih fotografija, kontaktirajte nas i pruzićemo Vam sve potrebne informacije i organizovati snimanje u što kraćem vremenskom periodu.

Bogato iskustvo sticano dugogodišnjim radom na fotodokumentovanju muzejskih predmeta, izložbi, radionica i dr. u jednoj od vodećih kulturnih ustanova Crne Gore, te rad u renomiranoj medijskoj kompaniji, pored dugogodišnjeg iskustva u izradi veb-sajtova i pratećih sadržaja (poput vizuala) garant je profesionalnog odnosa prema poslu i kvaliteta u pogledu rezultata.

Odaberite jedan od paketa usluge profesionalnog fotografisanja

Photo BASIC

Osnovni paket
99
 • Do 10 fotografija
 • Profesionalna obrada
 • Format datoteka po izboru
 • Trajni backup

Photo STANDARD

Najčešći izbor klijenata
249
 • Do 30 fotografija
 • Profesionalna obrada
 • Format datoteka po izboru
 • Trajni backup

Photo PREMIUM

Za dobro razvijene biznise
399
 • Do 100 fotografija
 • Profesionalna obrada
 • Format datoteka po izboru
 • Trajni backup